Tuesday, October 4, 2011

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Από το πανέμορφο (προσωπική άποψη και τη δικαιούμαι) blog του faeenamalaka:

http://faeenamalaka.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

Διαβάστε το ολόκληρο, παραθέτω όμως αυτό:

Στην παγκόσμια κατάταξη, από τη λιγότερο διεφθαρμένη χώρα στην πιο διεφθαρμένη, φιγουράρουμε στην 54η θέση. Είμαστε λίγο καλύτεροι από την Κολομβία και το Ελ Σαλβαδόρ και αρκετά χειρότεροι απ' το Κουβέιτ και τη Χιλή! "Α, δε φταίμε εμείς που η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη". Ρε μαλάκα Έλληνα. Τι νομίζεις ότι είναι η Κυβέρνηση; Ένα αυθαίρετο σώμα που βγαίνει με λοταρία; Η κυβέρνηση είναι μικρογραφία του λαού που την ψηφίζει. Όταν έβαζες μέσο για να πάει ο γιόκας σου Ναυτικό, όταν στις Δημοτικές ψήφιζες εν γνώσει σου διεφθαρμένα καθίκια μόνο και μόνο για να σου φτιάξουν το δρόμο, όταν τσέπωνες κυριακάτικες υπερωρίες στο δημόσιο για να πίνεις καφέδες στο κυλικείο, όταν έσβηνες κλίσεις με κονέ τροχονόμο, όταν έπαιρνες την επιχορήγηση που σου έδινε η Ε.Ε. για να χτίσεις πανσιόν και την έκανες Mercedes και BMW, καλά ήτανε; Ή μήπως νομίζεις ότι τα ίδια κάνει ο Γερμανός, ο Γάλλος κι ο Σουηδός;

Όσο διεφθαρμένος είσαι εσύ, τόσο διεφθαρμένοι θα είναι και οι αρχηγοί σου. Εδώ και δεκαετίες, το 80-90% του ελληνικού λαού ψήφιζε σταθερά τα ίδια καθάρματα που του γαμούσανε τη σούφρα. Πλέον έχει περάσει μια ολόκληρη γενιά και μαντέψτε τι γίνεται. Οι ΑΠΟΓΟΝΟΙ αυτού του εκλογικού σώματος ψηφίζουν τους ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ των ίδιων καθαρμάτων! Κι εγώ αν ήμουνα Γερμανός και τα άκουγα αυτά, θα είχα γαμηθεί στο γέλιο!


Αυτάααα....

1 ρίξανε μια γυροβολιά:

Anonymous said...

και η μίλιον ντόλαρ κουέστ(σ)ιον: ΕΣΥ, νιώθεις διεφθαρμένος? γιατί εγώ ένιωθα *κάπως* διεφθαρμένος από καιρό, αλλά "αφηρημένα". Τώρα που το συγκεκριμενοποίησε κι όλας ο τύπος στο άρθρο του, νιώθω άθλιος.

btw, δεν το χα ξαναδει ΑΥΤΟ σου το μπλογκ. Δε φαντάζομαι να ανοιξες καινούργιο εκει που είσαι τώρα και να το δούμε σε κανένα χρόνο..?

socheese