Monday, September 17, 2007

Η σιωπή των αμνών

Και τώρα που γίνανε οι εκλογές, όλα τα blogs μούγγα. Σκασμός. Σιωπή. Μιλάμε για πλήρη απουσία σχολίων, απόψεων, δηκτικών παρατηρήσεων. Τίποτα, νάδα.

Από εκεί που βγαίνανε δημοσιεύσεις κάθε μέρα, από εκεί που όλοι κράζανε, φωνάζανε, στηλιτεύανε, τώρα σκασμός.

Δεν σας αρέσανε τα αποτελέσματα πουλάκια μου και το βουλώσατε λόγω... πένθους, ή μήπως σας αρέσαν και πανηγυρίζετε ακόμα;

Αν δεν σας αρέσαν, σκεφτείτε το. Ξαναβγήκαν οι ίδιοι. Οι σιωπηλές διαμαρτυρίες είχαν αποτέλεσμα... εκκωφαντικό. Και αυτοδύναμη κυβέρνηση έχουμε, και τους ίδιους που μας άφησαν να καούμε έχουμε, και άμα λάχει ξαναβγαίνει και η Μαριέττα. Συνεπώς, μηδέν εις το πηλίκον, εξόν και ο Κωστάκης ξαφνικά γίνει δυναμικός οραματιστής πολιτικός, βλέποντας πώς τον τιμώρησε ο ελληνικός λαός (δίνοντάς του αυτοδυναμία), και βγάλει πράσινα αυτιά και τρίτο χέρι. Και δεν σας άρεσε που βγήκε ο Χειροπρόεδρος, αλλά αναπόφευκτο ήταν (το μόνο αναπόφευκτο σε αυτές τις εκλογές). Κρίμα ρε. Σχολιάστε κάποιος!

Αν σας άρεσαν, ξανασκεφτείτε το. Ανέβηκε το ΚΚΕ και ο Σύριζας. Μάλιστα. Άρα λοιπόν τι; Ε, όπως και σε κάθε εκλογές, τίποτα ιδιαίτερο. Θα συνεχίσουν να πλακώνονται μεταξύ τους, άσπρο ο ένας, μαύρο η άλλη. Θα συνεχίσουν να αποχωρούν από ψηφοφορίες, αφήνοντας την κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει στη Βουλή, και θα είναι και οι φοιτητές χαρούμενοι γιατί θα έχουν πορείες και αγώνα για άλλα τέσσερα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Μούγγα στη στρούγγα.

Ζώα. 25% (ένας στους τέσσερεις, για να το κάνω πιο λιανά) δεν πήγαν να ψηφίσουν, γιατί "είναι επιλογή έκδηλη της ψυχοκοινωνικής μου κατάστασης", γιατί "εγώ είμαι αναρχικός", γιατί "έτσι κι αλλιώς όλα σκατά είναι", γιατί κλάνει το γατί. Ένας στους τέσσερεις βρε αθεόφοβοι. Ένας στους τέσσερεις πιστεύει πως το να ψηφίζει δεν κάνει διαφορά. Ένας στους τέσσερεις πιστεύει ότι ζούμε υπό δικτατορία, όπου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά να κάνεις πορείες και διαδηλώσεις. Μπράβο ρε, γράφτε τώρα στην επόμενη αναθεώρηση της παιδείας/των μισθών/των άρθρων ΧΨΖ ότι πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι και να κατέβουμε να διαδηλώσουμε. Ζώα όρθια.

Και να διαβάζω συνέχεια στις εφημερίδες σήμερα για τους νέους που περίμεναν στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων για τα αποτελέσματα, για να σφίξουν το χέρι της (όποιας) προεδράρας, να κλαίνε και να βουρκώνουν για τα αποτελέσματα. Ζώα τετράγωνο, ζώα κύβος, ζώα εις την νι και νι και ένα. Ζώα, κομματόσκυλα και γλύφτες.

Πείτε μου ρε ότι ψηφίσατε την ίδια κυβέρνηση γιατί πιστεύετε ότι θα κάνει καλό στον τόπο. Πείτε μου ρε, αν έχετε τα κότσια, ότι μετά τις τόσες ρεμούλες, μετά τα τόσα σκάνδαλα που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση να κάνει μέσα σε τρία χρόνια, μετά το ρεντίκολο που μας έκανε σε όλο τον κόσμο για υποκλοπές/ομόλογα/οικονομία (εγώ δεν ξεχνάω ότι ο προϋπολογισμός περιείχε έσοδα από οίκους ανοχής κλπ για να φαίνεται ισχυρή η οικονομία, ούτε το μαγείρεμα στα επίπεδα της ανεργείας, με όποιον δουλέυει πάνω από... μισή ώρα να μετράται ως απασχολούμενος), πείτε μου ρε ότι τους ψηφίσατε γιατί πιστεύετε σ'αυτούς, γαιτί πιστεύετε ότι τώρα θα αλλάξουν τροπάρι, ότι τώρα θα αρχίσουν να νοιάζονται. Πείτε μου κάτι, ό,τιδήποτε!

Δεν έχουμε το Θεό μας οι Έλληνες. Και δεν μας αξίζει, στο κάτω κάτω.

Ο κάθε λαός έχει ως κυβέρνηση αυτούς που το αξίζουν (ποιός τό'χε πεί αυτό; Κάποιος Γάλλος δεν ήταν;). Και εμείς αποδείξαμε για άλλη μια φορά το πόσο ζώα είμαστε, εκλέγοντας τα χειρότερα ζώα ως κυβέρνηση. Να μας χαιρόμαστε.

Επέκταση: Ο μόνος άνθρωπος που τα λέει σωστά, και που τα λέει σωστά εδώ και χρόνια. Το ότι χάνει το επικοινωνιακό παιχνίδι λόγω ιδιοσυγκρασίας είναι μεγάλο κρίμα. Αγνοήστε τα "ψηφίστε μας" στο παρακάτω βίδεον, και δώστε βάση στο τι λέει ο άνθρωπος.



Και φανταστείτε, ούτε blogger δεν είναι. Μα είναι δυνατόν;

0 ρίξανε μια γυροβολιά: